tortak.jpgGyerekkorom óta nagyon szerettem sürögni-forogni a konyhában anya mellett. Akkor még nem gondoltam, hogy a szenvedélyem lesz a hivatásom. Komolyabban úgy másfél-két éve foglalkozom a cukrászattal. Bár kicsit túlzás a mostani tevékenységemet cukrászatnak nevezni, ugyanis egy nyári 1 hónapos gyakorlaton kívül nem rendelkezem még semmilyen képesítéssel. Mindent az internetről, a televízióból valamint anyukámtól tanultam. (Anyukám sem cukrász. :D) Tavaly februárban nagy fába vágtam a fejszém, és az iskolánk 95. születésnapjára egy 4 emeletes tortát vállaltam el az akkor még 1 éves tapasztalatommal.

Olyan sok pozitív visszajelzést kaptam, hogy most már biztos vagyok benne, hogy egész életemben ezzel szeretnék foglalkozni.  A nyáron már elkészítettem az első esküvői tortám.

Sokan úgy gondolják a cukrászatot hamar meglehet tanulni, csupán 2 év OKJ-s képzés.

Azonban aki igazán jó cukrász szeretne lenni, folyamatosan képzi magát, mindig új és újabb technikákat sajátít el. Karamellvirág készítéstől kezdve a francia tortácskákon át a diabetikus süteményekig mindent megtanul. Nem csak a tanulás a fontos, hanem a kreativitás, új termékek kitalálása.

Remélem egyszer az én tortám lesz az év tortája.:)

Gyurkovics Patricia, 12. D

Szerkesztői megjegyzés:

Aki kedveli Patrícia munkáját, és szeretné, hogy szélesebb körben ismertté váljon a tehetsége, szavazzon a Süteménydíszítés Facebook-oldalán a tortájára!

https://apps.facebook.com/sutemenydiszites/index/gallery/4211

A bejegyzés trackback címe:

https://szigetvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr265697685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása